fredag 30 januari 2009

Med ytterliggare massa shoppingkassar beger vi oss till sol och bad

Om tva timmar beger vi oss med buss till Langkawi, en o utanfor Malaysia. Det ska bli skont. Dar hade vi tankt leva beachliv ca 1 vecka. Vara tre dagar i Kulua Lumpur har gatt valdigt snabbt. Forra inlagget var ju inte sa detaljerat sa tankte borja med att beratta vad vi hittat pa dessa dagar, for er nyfikna dar hemma.

5:00 ringde klockan i Peking och vi gick upp for att ta en taxi 6:00. Nar vi kom ner i receptionen stog taxin klar. Incheckingen gick super och vi klarade vikten precis, tur att vi ska skicka hem grejer fran Malaysia. Flygresan var skakig. Fy fan, ja ska vara glad jag lever. Saken blev ju inte battre av att stolarna hade olikafarger, nagot jag grupplade hela farden sa att Strandis fick lugna mig med att saga: Flyget flyger inte samre for att stolarna har olika farger. Val ner pa marken akte vi tog och taxi till hotellet. Rummet var superlyxigt, stort, rent och inte i narheten av ett backpacker hotel. Omradet var dock laskigt. Bor i Llittle India sa manga indier, men ingen Phille. Trotta som vi var at vi en god maltid pa hotellet. Sen sommnade Strandis sa jag fick ligga och lasa.
Andra dagen agnade vi at shopping pa central market och i china town. Massa fynd gjorde vi, kanske, det var i alla fall fynd for oss. Det blev solglasogon, kjolar, linnen, klockor och sant smatt och gatt. At god lunch dar dem antligen forstod vad vi ville ha. Nudlar och kyckling. (Denna gang slapp vi leka kycklingar, det rackte att vi sa chicken). Nar vi kom tillbaka till hotellet gick vi till spat och fick aglar, huvud och nacke massage och body skrub. Denna historian ska inte goras lang, for den ar ganska pinsam. Val inne i rummet var det imprinsip. Av med kladerna och lagg er pa bordent. Vi fnissade, och fnissade. Val uppe pa borden och gomd under en handuk borjan den ena rapa, och ni som kanner mig vet hur roligt jag tycker sadant ar, sa jag borjar skaka av skratt. Strandberg bitter sig i lappen for hon vet att jag kommer do om hon oppnar munnen. Skont var det i alla fall, och nu ar vi helt rena :)
Tredje dagen akte vi in for att kolla pa Twin Towers och kopcentret KLCC. Detta vra jattecoolt, men det blev ingen shopping. Denna gangen fick vi tanka pa att vi var backpackers. Denna dagen skulle vi aven skicka hem packet till Sverige. For att gora denna egentligen valdigt humoristiska historia kort sa gick tva blondiner ut fran hotellet med vars tva stora lader i handerna. Ladorna vager ca 6 kg styck. Det oser den, sa vi far en taxi. Vi aker 100 meter och for betala 10 kronor. (Later billigt, men valdigt dyrt). Postkontoret ar stangt. Vad ska vi gora nu? Vi kan inte ga tillbaka for det regnar a ladorna hade blivit blota och dar kommer ingen taxi. Vi springer in pa pizzahut, ater, med ladorna brevid bordet :P Sen far vi varsin sopsack, gar med ladorna tillbaka i regnet. Hotellpersonalen skrattar at oss nar vi kommer tillbaka och idag har jag traningsverk i armnarna. Satte oss sedan i en taxi till stationen for att boka biljett till Langkawi, forst fanns dar ingen, smatt panik, men hon hade tva fran en annan station. Val tillbaka pa hotellet somnar vi som stockar.
Idag var det forsta vi gjorde att ga med paketen till postkontoret. Val efterat kandes bordan mindre tung och ryggsacken latt. Ceckade ut och akte till ett kopcenter. Detta var valdigt billigt och saklart kunde vi inte halla i pengarna, tur att vi ska aka till strander nu, annars hade jag kommit hem efter en manad for att pengarna tagit slut ;) Shoppat lite klaningar, linne, shorts, skor, typ. Har gatt runt dar hela dagen sa nu ommar foterna. Tur vi ska sitta pa en buss hela natten. Utan toalett, redan nervosa for hur det ska ga. AC ar det i alla fall, sa vi lar ju inte svettas, snarare frysa.

Ursakta stavfel. Orkar inte lasa igenom idag, det ar sa langt :P Hoppas ni orkar anda ner sa att ni ser ursakten. Snart bar det av till sol och bad sa att ni far hem tva sota negrar istallet for tva vita aliens ;)

XOXO (forlat Phille ;)
Amsan och Strandis




onsdag 28 januari 2009

Tiden gar fort nar man har roligt!

Hinner inte skriva nagot idag. Hela min timme gick at att prata med pojkvannen. Las resdagboken istallet. Johannaamelie :) Dar ligger lite bilder nu ocksa. Vi lever alla fall och allt ar bra. Varmare har i Malaysia. Skriver snart igen.

Ha det bra hemma.
Puss och kram
Amsan & Standberg

måndag 26 januari 2009

One world one dream



Sista dagen i Peking idag. Kanns faktiskt lite skont, samtidigt som jag nog inte skulle vilja varit utan det. Igar var vi pa en guidad tur pa minggravarna och kinesiska muren med engelsk guid. Det var helt fantastiskt att ga pa muren. Gar inte att beskriva hur coolt det var. Minggravarna var inte nagot speciellt, men man kanner sig lite kulturell nar man varit dar. Idag tog vi taxi till Olympiska omradet. Att se fagelboet och vattenkuben i verkligheten var helt sjukt. Det var riktigt maffigt. Vadret var ocksa battre idag, skont, vi fros inte och idag hade vi anda bara 3 par strumpor och tva tjocktrojor underjackan. Kineserna fragar fortfarande om dem far fottas med oss och nu staller vi upp och sa later vi dem fotta oss efterat, haha.

One world, but not same place. Fattar inte att kineserna inte forstar nagonting. Idag fick vi leta lunchstalle i 2 timmar, innan vi hittade pizza hut dar vi kunde oeka oss fram till det vi ville ha.
Strandberg kopte annu ett par skor idag. Jag ar avundsjuk, eftersom jag sjalv hittade 3 fina, men dem hade inte min storlek. Vi har shoppat sa mycket grejer sa vi maste skicka hem ett packet fran Malaysia. Sa da far du din jacka Annsan ;)

Igar kvall var det kinesiskt nyar. Vi somnade som stockar halv 10, men strandberg vaknade vid 12. Hon har aldrig i hela sitt liv sett sa mycket raketer ;P
Ikvall blir det fruktsallad pa hotellet som kvallsmat. Igar at vi pa hotellresturangen. Fick inte det vi vestallt, men det var gatt anda. Efter dem sett oss ata i 5 minuter, kom dem in med varsin gaffel till oss, hehe. Man ater pa sma talrikar, sa nar vi var klara lag halva maten pa golvet. Fick sedan notan och dar stod 32 yuan, ca 40 kr, for bada!?! Helst sjukt.

Imorgon bitti bar det av till Malaysia. Ska bli skont med varme. Hors nar vi kommit dit. Ha det bra alla dar hemma ;)

Pussar och kramar
Amsan och Strandis


lördag 24 januari 2009

Foreigner

Resan gick bra, sov mest sista flyget. Kollade lite pa film ocksa eftersom vi hade egna kontroller. Nar vi sedan anlander till flygplatsen far vi stalla oss i en ko for foreigner "utlaningar". Ett annat ord ar aliens och det ar precis sa vi blir behandlade har. Alla glor, nar vi kommer in nagonstans drar dem sig tillbaka och skrattar och ingen vill forsta oss. Kanns konstigt. Kineser ar inge trevliga. Bara dem vi har varit och shoppat hos, men det ar bara for att dem lurar oss pa pengar :P Har ar kallt ocksa, ca -12. Klatt pa oss mer och mer for varje dag. Idag var det 4 strumpor och 4 trojor och idag holl vi oss ganska varma. Imorgon blir det kinesiska muren sa da lar vi nog fa oka plaggen med 1 i alla fall.

Torsdag kom vi hit pa ikvallen. Tog taxi till hotellet och fick en liten chock, men nu gillar vi hotellet. Vi var nog bara trotta.
Fredagen borjade med att vi gick ut utanfor dorren och holl pa att frysa ihjal, sa vi tog taxi direkt till Silkmarkanden. 10 timmar sedan kom vi darifran 200 kronor fattigare och med vars tva soppsakar i handerna. Antagligen darfor vi lider av traningsverk idag.

Idag borjade vi med att besoka forbjudna staden \. Detta vara faktiskt riktigt collt. Sedan tittade vi pa ebn park och sedan pa himlens tempel. Efter det kom vi inte langre for ingen forstog var vi ville. Sa vi tog upp en av vara tva lappar med kinesiska tecken och gav den till en taxichaffor. Han korde oss till Silkesmarknaden for 15 kronor. Den andra lappen vi har med kinesiska tecken leder till hoteller, som bara 2 av 4 taxichaforer hittat till direkt. Vi skulle bara in pa silkesmarknaden en snabbis, men 3 h senare kok vi ut, annu fattigare. Har nog besokt det stallet for sista ganhen ;P Fast det ar det stallet vi trivs bast pa i kina :) Tiden gar snart ut. Hoppas ni har det bara dar hemma.

Pussar

onsdag 21 januari 2009

Gate 9

Nu har vi varit har i 4 h, bara 2 h som aterstar, sen bar det av till Kina. Flygpla ar inte sarskillt stor, sa vi kan redan hela utantill. Inte sa mycket att gora men vi har ganska roligt anda. Har snart gjort allt som gar att gora har tva ganger. Redan traffat pa snalla manniskor. Forst tva trevliga tjejer fran stochkolm pa planet och har pa flygplatsen en trevlig gammal nordkorean, hihi. Har bara tio minuter pa mig sa maste sluta nu, det ar ko. Vi hor av oss nar vi kommit till Kingtjong-land ;) PUss pa alla!

måndag 19 januari 2009

Resfeber..

Klockan visar 02:20. Resfeber är bara förnamnet. Tåget går om ungefär 10 timmar. Ganska mycket jag ska hinna innan dess. t.ex. frisören. Borde nog sova. Men jag är inte trött. Helst uppe i varv. Har precis packat mer det sista i väskan och stäng den. 11,5 kg visade vågen, så då kan jag shoppa 9,5 kg i Peking. Super. Fixat det sista på stan och väla idag med Strandberg och senare pappa. Var inne en runda hos husläkaren och fick några äckliga lila pencilinpiller. Bra sätt att börja resan på, haha. Blir säkert bra :)