lördag 24 januari 2009

Foreigner

Resan gick bra, sov mest sista flyget. Kollade lite pa film ocksa eftersom vi hade egna kontroller. Nar vi sedan anlander till flygplatsen far vi stalla oss i en ko for foreigner "utlaningar". Ett annat ord ar aliens och det ar precis sa vi blir behandlade har. Alla glor, nar vi kommer in nagonstans drar dem sig tillbaka och skrattar och ingen vill forsta oss. Kanns konstigt. Kineser ar inge trevliga. Bara dem vi har varit och shoppat hos, men det ar bara for att dem lurar oss pa pengar :P Har ar kallt ocksa, ca -12. Klatt pa oss mer och mer for varje dag. Idag var det 4 strumpor och 4 trojor och idag holl vi oss ganska varma. Imorgon blir det kinesiska muren sa da lar vi nog fa oka plaggen med 1 i alla fall.

Torsdag kom vi hit pa ikvallen. Tog taxi till hotellet och fick en liten chock, men nu gillar vi hotellet. Vi var nog bara trotta.
Fredagen borjade med att vi gick ut utanfor dorren och holl pa att frysa ihjal, sa vi tog taxi direkt till Silkmarkanden. 10 timmar sedan kom vi darifran 200 kronor fattigare och med vars tva soppsakar i handerna. Antagligen darfor vi lider av traningsverk idag.

Idag borjade vi med att besoka forbjudna staden \. Detta vara faktiskt riktigt collt. Sedan tittade vi pa ebn park och sedan pa himlens tempel. Efter det kom vi inte langre for ingen forstog var vi ville. Sa vi tog upp en av vara tva lappar med kinesiska tecken och gav den till en taxichaffor. Han korde oss till Silkesmarknaden for 15 kronor. Den andra lappen vi har med kinesiska tecken leder till hoteller, som bara 2 av 4 taxichaforer hittat till direkt. Vi skulle bara in pa silkesmarknaden en snabbis, men 3 h senare kok vi ut, annu fattigare. Har nog besokt det stallet for sista ganhen ;P Fast det ar det stallet vi trivs bast pa i kina :) Tiden gar snart ut. Hoppas ni har det bara dar hemma.

Pussar

4 kommentarer:

  1. Hej, Ha en jätte bra resa! Vi tänker på dej och Phille, och hoppas ni har det jätte bra. Hälsninga Eva, John och Jossan!<3

    SvaraRadera
  2. Alskling jag har hittat din blogg. Fint skrivit.
    Du vet att jag saknar dig.....

    SvaraRadera
  3. Hej Amsan! Hoppas det var givande med vandringen på Kinesiska muren i dag. Ganska jobbigt kan jag tro. Allt är bra här hoppas det med er också. Kram o puss mormor

    SvaraRadera
  4. Hej Amsan
    Jag förstår att ni har kul, fortsätt så. Jag o Annie har precis kommit hem från STH, Oscar tar sig nu 2400gr o allt hade gått bra med Teddy o Maja, men du ni kan inte bara handla.
    Ha det bra
    Pappa o Annie

    SvaraRadera